Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

István tetőfedő

 • Következő írásunkban a még mindig sokak által kedvelt betoncserép előnyeit fogjuk megvizsgálni egy kicsit tüzetesebben.

 • A tetőburkolat javítása vagy felújítása bizonyos időközönként elkerülhetetlen, ha azonban elérkeztünk ehhez a ponthoz érdemes elgondolkozni, hogy milyen tetőfedőt válasszunk.

 • Milyen szempontok alapján válasszunk tetőfedést?

 • Miért fontos a tető karbantartás?

 • Legyen öregebb vagy újabb tetőszerkezet otthonában, mindig fennáll annak az esélye, hogy tető jégeső, szél, heves esőzések, jég, hó, hóolvadás vagy ónos eső károsíthatja azt. Cégünk több évtizedes tapasztalattal segíti a lakosságot, ha tetőfedéssel kapcsolatos problémáik akadnak.

 • Ha a tető nincs megfelelően karbantartva, pár éven belül egy teljes listát írhat majd a felmerülő problémákról, beleértve a szerkezeti károkat és az penésznövekedést.

 • Az állókorcos tetőfedés az egyik legrégebbi technológia, amely nem véletlenül olyan népszerű napjainkban is, hiszen illik a hagyományos és a modern formákhoz egyaránt.

  Milyen az állókorcos tetőfedés?

  Az állókorcos tetőfedés állhat egyszeres és kettős állókorcból. Gépek használatával az egyébként sem túl hosszú kivitelezési időt is csökkenthetjük. Az állókorcok az átlagos tetőfedő anyagoknál alacsonyabb magassággal rendelkeznek, ami szabályos, modern, könnyed és légies külsőt kölcsönöz a tetőnknek.

  Az állókorcos tetőfedő modern külsőt kölcsönöz

  Amellett, hogy egy laza és modern kinézetet eredményez az épületeknek, hangsúlyos építészeti eszköz is. Ez a tetőfedő a bonyolultabb formájú épületeken fejlettséget, komoly technológiát tükröz.

  Az állókorcos tetőfedés jóban-rosszban velünk marad

  Az állókorcos tetőfedés különösen szerencsés választás nagyobb méretű tetők lefedésére, továbbá megállja a helyét zord időjárási körülmények esetén, erős szélben, heves esőben, hóviharban is akár.

  Az állókorcos tetőfedés ma már hagyományosnak számító rendszer, mely nagyon széles körben elterjedt világszerte. Az előbbiekben már említettük, de hatalmas előnye a maximális szélállósága, ami szinte teljesen egyedülálló, azonban célszerű a széliránnyal ellentétes korcolású lemezt beépíteni, ugyanis így elkerülhetjük a nedvesség bejutását a tetőszerkezetbe.

  Az állókorcos tetőfedés további előnyei

  Ez a tetőfedő anyag is az egyszerűen és gyorsan kezelhető anyagok közé tartozik. Továbbá még egy elévülhetetlen érdeme, hogy nagyon költséghatékony megoldás. Kiváló összetételének köszönhetően nagyon jól alakítható, könnyű hajlítani is. Ne feledkezzünk meg az esztétikai oldaláról sem, ma már ez a tetőfedő is rengeteg színben megtalálható.

 • A bádogosok hagyományosan fémműves, kisiparos mesteremberek. A bádogos mesterség nagy része ma már nincs jelen, azonban tetőfedésnek még ma is lényeges összetevője.

  A bádogozás története

  A bágogos mesterek fehér és fekete bádogból, illetve fémlemezekből különféle egyszerűbb használati vagy tároló edényeket, tartályokat, lámpatesteket, lemezkályhákat, tűzhelyeket, lemezfedéseket, ereszeket, ereszcsatornákat készítenek.

  Magyarországi megjelenése

  Magyarországon a XV. században jelent meg, a bádogos szakma a XIX. századra már virágkorát élte. A XX. század elejére a jómódú városi lakosságnak eleinte bádogosok készítették az egyre népszerűbbé váló fürdőszoba felszereléseket, később be is szerelték azokat.

  A bádogos mesterség háttérbe szorulása

  A XX. század második felére a gyárak széleskörű térhódításának köszönhetően a hagyományos bádogosmesterség eltűnt, ma már csupán az épületbádogos szakma maradt fenn. A bádogosmesterség a lakatos és a kovács mesterségből fejlődte ki magát a bádoganyagok előtérbe kerülésével, szerszámai nagy hányadát is onnan hozta magával, munkamódszerei azonban az ötvös és a rézműves szakmákkal közelebbi viszonyban állnak.

  Az épületbádogozás

  Az épületbádogosok olyan bádogalkalmatosságokat állítanak elő, amelyek a tetőkön és a különböző épületszerkezeti elemek csatlakozásánál vízmentességet biztosítanak (például: eresz), illetve elvezetik a csapadékot, továbbá ők készítik a tetők díszeit is.

 • A már évezredek óta a mindennapjaink részét képző anyag: a cserép. Ha építkezésbe vágjuk a fejszénket, akkor fogjuk csak igazán érteni, hogy mekkora hangsúlyt is kell fektetnünk a jó és esztétikus cserepezésre.

  A cserép történelme

  Az agyagot körülbelül 3000 éve kezdte az ember a maira hajazó formájában használni, addig valószínűleg csak a vályog volt, ami szintén agyagból készül, csak éppen annak a szárított verziója. A feljegyzések szerint a Kínai nagy falhoz már használhattak vályogtéglát a kínaiak. Nem is véletlen, hogy a történészek szerint a kerámiaégetés tudománya is a Távol-Keletről származhat.

  A cserép stílusának kiválasztása

  A tető, a cserép nagy figyelmet kap a ház külsejének szempontjából, hiszen a tetőre rakva hosszú éveken át a ház éke. Ez csupán annyit jelent, hogy a megfelelő minőségű cserép megtalálása után komoly hangsúlyt kell fektetnünk a tetőcserép stílusára is.

  A mai cserepek

  Alapvetően a cserepek ugyanazzal a technológiával készülnek több ezer éve, ám napjainkban már modern, minőségben és színekben, formákban gazdag cserepeket készítenek a gyártók. Amennyiben házépítésbe vágjuk a fejszénket a cserepek ma már saját, egyedi stílusunkat is hivatottak sugározni. Öreg polgári házakra természetes hatással rendelkező cserepet ajánlunk, mert az nyugalmat sugároz ki környezetére, egyúttal nagy egészet alkot a természettel.

  A cserép technológiája

  Valójában nagyjából nyilván ma is úgy készítik el a cserepet, mint ezer éve, Kibányásszák, megformázzák az agyagot, majd kiégetik. Egyedül a cserépgyártás technológiája az, ami már fényévekre van az ó- vagy középkori cserépégető kemencéktől.

 • Ha szélsőséges időjárási viszonyok támadnak, akár a nyári, akár a téli hónapokban, elkerülhetetlenek a megnövekedett energiaköltségek.

 • Tisztában vagyunk azzal, hogy sokan úgy gondolják, hogy egyszerűbb és olcsóbb megoldás, ha ők maguk, a háztulajdonosok végzik el a tetőfedési vagy -javítási munkálatokat. Azonban van néhány szempont, amelyek miatt nem javasoljuk, hogy tetőfedő szakember nélkül csináljuk meg ezt a munkát.

 • Eldugult az ereszcsatornája? Kopottas a tető? Első lépésként tetőtakarítást érdemes eszközölni, elmeséljük, hogy zajlik!

 • A következő néhány sorban néhány az elöregedett tetőket jellemző jeleket szeretnénk megosztani Olvasóinkkal. Ezen tünetek megjelenése egyértelműen azt jelezheti számunkra, hogy érdemes elgondolkozni a tetőcserén.

 • Elmondjuk Önnek, hogy miért is hangsúlyozzuk annyiszor, hogy csak és kizárólag tetőfedő szakembert bízzon meg a tetője körüli munkákkal!

 • A következő néhány sorban a párkánycserével, illetve az elhanyagolhatatlan ereszcsatorna tisztítással foglalkozunk. Ha szeretnénk, hogy tetőszerkezetünk sokáig problémamentesen lássa el feladatait, akkor nagy hangsúlyt kell ezen karbantartási feladatokra fektetnünk.

 • Ezekre figyeljen tetőfedésénél!

 • Üdvözlöm!

  Én vagyok István, a tetőfedő mester, aki kezei közül már több mint 600 tető került ki az elmúlt 32 évben. Ez nem csupán munka számomra, hanem hivatás, amit generációról generációra örököltem családomtól. És most Önnek is szeretném átadni ezt a tudást, tapasztalatot.

  Minden tető egy alkotás számomra

  A tetők építése nem csak a munkám, hanem a szenvedélyem is. Éppen ezért a munkámat végtelen tisztességgel, odaadással és szeretettel végzem, mindig is azt tartottam szem előtt, hogy a tetők, amiket építek, nem csupán házakat koronáznak, hanem biztonságot és otthonosságot is nyújtanak. Ezt a felfogást szeretném átadni Önnek is, és ehhez az első lépés egy személyes találkozó. Országszerte ingyenesen vállalom a felmérést és a tanácsadást is, hiszen fontos számomra, hogy megértsük egymást.

  Szolgáltatásaim

  Minden munkát egyedinek tekintek, és ennek megfelelően kínálok széleskörű szolgáltatásokat:

  • Tetőfedés: Új épületek vagy felújításra váró régi otthonok, minden esetben a tökéletes végeredmény a cél.
  • Ács munkák: A precíz és szakszerű munkavégzés az alapja minden nagyszerű tetőnek.
  • Bádogozás: Minőségi anyagokból készítjük a legtartósabb ereszcsatornákat és tetőlemezeket.
  • Cserepeslemezes tetőfedés: Modern megoldás, amely a hagyományos cserepek szépségét ötvözi a lemez tetők tartósságával.
  • Tető felújítás: A régi tetők újjáélesztése számomra egyfajta művészet.
  • Tetőcsere: Az új tető az újrakezdés szimbóluma, a jövőbe vetett bizalom.
  • Tetőszigetelés: Az energiahatekony otthon elengedhetetlen eleme.
  • Zsindelyezés: Esztétikus és időtálló megoldás.
  • Állókorcos tetőfedés: A hagyományok tisztelete és a modern technológiák ötvözete.
  • Tető beázás megszüntetése: Mert a problémák megoldása is a szakmai tudás része.
  • Ereszcsatorna javítás: Egy jól működő ereszcsatorna a ház élettartamát is növeli.

  Igazi Mesterember

  Munkám során mindig a legmagasabb minőségre törekszem, és ezt mind a munkavégzés, mind az anyagbeszerzés terén is szem előtt tartom. Éppen ezért az alapanyagokat jelentős kedvezménnyel tudom beszerezni - ez nem csak időt, de pénzt is megtakarít Önnek. A felmérés alkalmával pedig pontosan tudom mondani, mennyi idő alatt lesz kész a munka és mennyibe fog kerülni.

  Vállalkozásom célja, hogy minőségi munkával és személyes odafigyeléssel minden ügyfél elégedetten távozzon. Hiszem, hogy a szakmai hozzáértés és a személyes kapcsolat ötvözete kivételes végeredményhez vezet.

  Amennyiben szüksége van egy igazi Mesteremberre, aki ért a szakmájához, szeretettel várom megkeresését!

  Hívjon: +36 70 25 83 400

   

 • Ahogy mindenre az otthonunk körül, úgy a tetőre is ráfér a rendszeres karbantartás, javítás.

  A tető átvizsgálása - tetőjavítás

  Érdemes évente egyszer átvizsgálnunk tetőnk állapotát kívül-belül a hosszú élettartam érdekében. Ne felejtsük el, hogy a tetőszerkezetek állandóan ki vannak téve a környezet viszontagságainak, a viharoknak, a napsütésnek és a szélnek. Nem is véletlen, hogy jó pár alkalommal a természet kárt is tehet a tetőben, sérülhet vagy elmozdulhat.

  Az idő vasfoga károsíthatja tetőnket

  Ha szerencsénk van, akkor a természet kegyes a fejünket fedő tetőszerkezethez, az idő múlása azonban elkerülhetetlen károkat okoz tetőfedő anyagnak, a cserepek megrepedezhetnek, illetve letöredezhetnek. A sérülések nagy hányadát már kívülről is felfedezhetjük, egyes károk azonban megbújnak, így csak a padlástérből válnak láthatóvá.

  A tető sérüléseinek következményei

  A tetők sérülései rengeteg negatív következményt eredményezhetnek, amik miatt komoly kellemetlenségek érhetnek minket. Gondoljunk csak a sok háztartásban gondot okozó beázásokra, vagy a szintén jó pár ingatlannál fellépő cserép lecsúszásokról. Ennek és a még sok-sok meg nem említett problémának a gyökere a tetőkből erednek.

  Forduljon hozzánk bizalommal, ha háztetője javításra szorul, minőségi tetőfedőkkel dolgozunk!

  Célunk, hogy szakértelmünkkel segítséget nyújthassunk azon ügyfeleinken, akik már találkoztak az ezekhez hasonló problémákkal. Kérjenek ajánlatot és bízzák ránk a munka oroszlánrészét!

 • Imádja otthona teraszát és szívesen használná akár az év minden napján? Ha igennel válaszolt kérdésünkre, akkor gondolkozzon el egy a teraszát fedő tetőn!

 • A zsindelyt, fazsindelyt már időszámításunk előttről is ismerjük. Az emberiség több ezer éve használja ezt a tetőfedőanyagot, érdemes is kicsit tüzetesebben utánajárni, mi is a zsindely pontosan.

  A zsindely története

  Róma házait i. e. 275-ig, tehát körülbelül 500 éven keresztül zsindellyel fedték. A magyar zsindely szó a német jövevényszavunk, ami a latin scindulá-ból származik. A szó alapja a scindere ('hasít') igéből származik.

  A zsindely Nyugat-Európában

  A kezdetleges zsindelyeket kövekkel rögzítették, szögezés helyett. Az Alpokban idővel farudakkal fedték le a zsindelytetőket. I. évezredben a leggyakrabban használt tetőfedő anyag volt Európa nyugati felén.

  A zsindely Európa keleti felén

  Kelet-Európában épp ellenkezőleg történtek a dolgok. A fában dúskáló területeken a XX. századig mindennapinak számított, azokon a helyeken, ahol a fa hiánycikknek számított, kifejezetten drágának volt, így csak templomokat, középületeket borítottak be vele.

  Ma is kedvelt tetőfedő

  A zsindely mai gépi gyártásának köszönhetően Amerikában ma is igen közkedvelt. Nálunk, Európában elsősorban a skandináv országokban, illetve Svájc és Ausztria hegyvidékein használják előrszeretettel.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!