Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Mi egyáltalán az attikafal, és hogyan kerül fel a házakra a tetőfedő bádogos szakemberek által? Cikkünkben körbejárjuk ezeket a kérdéseket:

Mitől attika a tetőfedő bádogos által felhúzott fal?

Az attikafal gyakorlatilag egy olyan fal, melyet talán mellvérthez lehet hasonlítani, és mely az épületek főpárkánya fölött találhatóak meg. Ezek az elemek főként díszítő funkciót töltenek be egy épület életében, jellegük pedig lehet áttört vagy tömör. A tetőfedő bádogos szakemberek legtöbbször emeletsor kialakítására, a tető elfedésére, homlokzat magasításra vagy kiemelésre szokták alkalmazni.

Mikor ajánlja a tetőfedő bádogos szakember az attikafalat?

Mikor még nagy hangsúlya volt az épületek díszes, feltűnő megjelenésének, az attikafal fénykorát élte, hiszen ez a falazat többszáz évvel ezelőtt domborművekkel és faliratokkal volt díszítve. Mára már azonban leginkább lapostetőkre szerelik fel ezeket a tetőfedő bádogos szakemberek, hiszen ezzel a megoldással elrejthetőek a tetőn elhelyezett gépészeti megoldások.

Az attikafal elkészítésének módja egy tetőfedő bádogos szemszögéből

Kétségtelenül bádogos munkát, ezen belül pedig tetőfedő bádogos szakembert kell felfogadnia annak, aki attikafalat szeretne otthonának. Ezen munkálatok során az attikafal méretre pontosan, a tervrajz alapján precízen készül el, mely elemek összeszerelési sorrendben kerülnek kiszállításra a házakhoz. Erre azért van szükség, hogy a tetőfedő bádogos szakemberek pikk-pakk fel tudják tenni a tetőszerkezetre ezt a falazatot.

Hogyan stabilizálja az attikafalat a tetőfedő bádogos?

Az attikafal felrakása után kulcsfontosságú szerep jut a stabilizálásnak is azért, hogy még hosszú éveken át elmozdíthatatlanul tündökölhessen ez az elem is házunk tetején. Ennek érdekében a tetőfedő bádogos szakember megfelelően stabilizálja az attikafalat, mely fixálását egy vasbeton pillér biztosítja, ami betonvas tüskékkel van csatlakoztatva a födémhez a tetőfedő bádogos szakemberek által. Ha ez a folyamat is megfelelően végbement, akkor pedig már nem kell mást tennünk, mint ezt az egyszerű de nagyszerű megoldást csodálnunk még éveken át otthonunkon.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!