Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

István tetőfedés

 • Nem titok, hogy a betoncserepek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Adódik azonban a kérdés, hogy miért is teszik le egyre többen voksukat ezen tetőfedő mellett? Most erre igyekszünk kielégítő választ adni Olvasóinknak.

 • Sok ingatlantulajdonos elhalasztja a legtöbb javítási és karbantartási feladatot otthona körül és csak akkor foglalkozik velük, amikor már nagy a baj.

 • A beázás problémájával sajnos nagyon sokunk találkozott már és mindannyian tudjuk, hogy a beázás nem tűr túl sok halogatást. A következőkben útmutatást szeretnénk adni a beázással küzdőknek.

 • Miért fontos a tető karbantartás?

 • Legyen öregebb vagy újabb tetőszerkezet otthonában, mindig fennáll annak az esélye, hogy tető jégeső, szél, heves esőzések, jég, hó, hóolvadás vagy ónos eső károsíthatja azt. Cégünk több évtizedes tapasztalattal segíti a lakosságot, ha tetőfedéssel kapcsolatos problémáik akadnak.

 • Ha a tető nincs megfelelően karbantartva, pár éven belül egy teljes listát írhat majd a felmerülő problémákról, beleértve a szerkezeti károkat és az penésznövekedést.

 • Az ácsok olyan szakképzett mesteremberek, akik zsaluzatokat, állvány-, és faszerkezeteket készítenek, bontanak, javítanak és karbantartanak.

  Az ácsmesterség története

  A fa-, illetve a stabil gerendaszerkezeteket készítő kisiparos tevékenységet nevezzük ácsmesterségnek. Az ács szó honfoglalás előtti török eredetű jövevényszó, a szakemberek szerint a fafaragó embert érthették alatta.

  Az ácsmunkák

  Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszere (FEOR) szerint az ácsok feladatai közé tartozik:

  • a méretre szabott zsalutáblák készítése;
  • a zsaluszerkezet elemeinek deponálása, utókezelése;
  • szerkezetek zsaluzatának elkészítése, biztonságtechnikai ellenőrzése;
  • a csőállványzatok szerelése, építése és bontása;
  • fedélszerkezetek előkészítése, felállítása, szerkezeti kiváltások kialakítása;
  • fafödémek készítése, szerkezeti kiváltások kialakítása;
  • előre gyártott faszerkezetek beépítése;
  • külső és belső faburkolatok készítése;
  • „készházak” szerelése;
  • szerkezeti és egyéb fából készült tárgyak készítése, átalakítása és javítása munkaasztalon és építési helyszíneken;
  • építkezéseken nehéz faszerkezetek építése, felállítása és szerelése;
  • belső és külső épületrészek, pl. falak, ajtók, ajtó- és ablakkeretek,
  • burkolatok és panelek szerelése, összeállítása és átalakítása.

  Az ácsmunkák fontossága; tetőfedés, tetőjavítás

  Az előző elég hosszú felsorolás talán elég meggyőző és kellőképp rávilágít arra, hogy egy szakképzett és a munkájára igényes ács, mekkora kincs. Lényeges a jó minőségű ácsmunka, az igényes tetőfedés és a szép tetőjavítás.

  A minőségi ácsmunkák azért szükségszerűek, mert rengeteg időt és kiadást megspórolhatunk magunknak. Ha sikerül olyan szakembert találnunk, aki szép munkát és terméket nyújt át nekünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó néhány évre megkíméljük magunkat a tetővel kapcsolatos problémáktól.

 • A bádogosok hagyományosan fémműves, kisiparos mesteremberek. A bádogos mesterség nagy része ma már nincs jelen, azonban tetőfedésnek még ma is lényeges összetevője.

  A bádogozás története

  A bágogos mesterek fehér és fekete bádogból, illetve fémlemezekből különféle egyszerűbb használati vagy tároló edényeket, tartályokat, lámpatesteket, lemezkályhákat, tűzhelyeket, lemezfedéseket, ereszeket, ereszcsatornákat készítenek.

  Magyarországi megjelenése

  Magyarországon a XV. században jelent meg, a bádogos szakma a XIX. századra már virágkorát élte. A XX. század elejére a jómódú városi lakosságnak eleinte bádogosok készítették az egyre népszerűbbé váló fürdőszoba felszereléseket, később be is szerelték azokat.

  A bádogos mesterség háttérbe szorulása

  A XX. század második felére a gyárak széleskörű térhódításának köszönhetően a hagyományos bádogosmesterség eltűnt, ma már csupán az épületbádogos szakma maradt fenn. A bádogosmesterség a lakatos és a kovács mesterségből fejlődte ki magát a bádoganyagok előtérbe kerülésével, szerszámai nagy hányadát is onnan hozta magával, munkamódszerei azonban az ötvös és a rézműves szakmákkal közelebbi viszonyban állnak.

  Az épületbádogozás

  Az épületbádogosok olyan bádogalkalmatosságokat állítanak elő, amelyek a tetőkön és a különböző épületszerkezeti elemek csatlakozásánál vízmentességet biztosítanak (például: eresz), illetve elvezetik a csapadékot, továbbá ők készítik a tetők díszeit is.

 • A már évezredek óta a mindennapjaink részét képző anyag: a cserép. Ha építkezésbe vágjuk a fejszénket, akkor fogjuk csak igazán érteni, hogy mekkora hangsúlyt is kell fektetnünk a jó és esztétikus cserepezésre.

  A cserép történelme

  Az agyagot körülbelül 3000 éve kezdte az ember a maira hajazó formájában használni, addig valószínűleg csak a vályog volt, ami szintén agyagból készül, csak éppen annak a szárított verziója. A feljegyzések szerint a Kínai nagy falhoz már használhattak vályogtéglát a kínaiak. Nem is véletlen, hogy a történészek szerint a kerámiaégetés tudománya is a Távol-Keletről származhat.

  A cserép stílusának kiválasztása

  A tető, a cserép nagy figyelmet kap a ház külsejének szempontjából, hiszen a tetőre rakva hosszú éveken át a ház éke. Ez csupán annyit jelent, hogy a megfelelő minőségű cserép megtalálása után komoly hangsúlyt kell fektetnünk a tetőcserép stílusára is.

  A mai cserepek

  Alapvetően a cserepek ugyanazzal a technológiával készülnek több ezer éve, ám napjainkban már modern, minőségben és színekben, formákban gazdag cserepeket készítenek a gyártók. Amennyiben házépítésbe vágjuk a fejszénket a cserepek ma már saját, egyedi stílusunkat is hivatottak sugározni. Öreg polgári házakra természetes hatással rendelkező cserepet ajánlunk, mert az nyugalmat sugároz ki környezetére, egyúttal nagy egészet alkot a természettel.

  A cserép technológiája

  Valójában nagyjából nyilván ma is úgy készítik el a cserepet, mint ezer éve, Kibányásszák, megformázzák az agyagot, majd kiégetik. Egyedül a cserépgyártás technológiája az, ami már fényévekre van az ó- vagy középkori cserépégető kemencéktől.

 • Ha szélsőséges időjárási viszonyok támadnak, akár a nyári, akár a téli hónapokban, elkerülhetetlenek a megnövekedett energiaköltségek.

 • Eldugult az ereszcsatornája? Kopottas a tető? Első lépésként tetőtakarítást érdemes eszközölni, elmeséljük, hogy zajlik!

 • Elmondjuk Önnek, hogy miért is hangsúlyozzuk annyiszor, hogy csak és kizárólag tetőfedő szakembert bízzon meg a tetője körüli munkákkal!

 • Tetőnk megismerése sokkal fontosabb, mint gondolnánk, hiszen enélkül elég kevés esélyünk van arra, hogy időben felfedezzük a különböző sérüléseket rajta.

 • A következő néhány sorban a párkánycserével, illetve az elhanyagolhatatlan ereszcsatorna tisztítással foglalkozunk. Ha szeretnénk, hogy tetőszerkezetünk sokáig problémamentesen lássa el feladatait, akkor nagy hangsúlyt kell ezen karbantartási feladatokra fektetnünk.

 • Üdvözlöm!

  Én vagyok István, a tetőfedő mester, aki kezei közül már több mint 600 tető került ki az elmúlt 32 évben. Ez nem csupán munka számomra, hanem hivatás, amit generációról generációra örököltem családomtól. És most Önnek is szeretném átadni ezt a tudást, tapasztalatot.

  Minden tető egy alkotás számomra

  A tetők építése nem csak a munkám, hanem a szenvedélyem is. Éppen ezért a munkámat végtelen tisztességgel, odaadással és szeretettel végzem, mindig is azt tartottam szem előtt, hogy a tetők, amiket építek, nem csupán házakat koronáznak, hanem biztonságot és otthonosságot is nyújtanak. Ezt a felfogást szeretném átadni Önnek is, és ehhez az első lépés egy személyes találkozó. Országszerte ingyenesen vállalom a felmérést és a tanácsadást is, hiszen fontos számomra, hogy megértsük egymást.

  Szolgáltatásaim

  Minden munkát egyedinek tekintek, és ennek megfelelően kínálok széleskörű szolgáltatásokat:

  • Tetőfedés: Új épületek vagy felújításra váró régi otthonok, minden esetben a tökéletes végeredmény a cél.
  • Ács munkák: A precíz és szakszerű munkavégzés az alapja minden nagyszerű tetőnek.
  • Bádogozás: Minőségi anyagokból készítjük a legtartósabb ereszcsatornákat és tetőlemezeket.
  • Cserepeslemezes tetőfedés: Modern megoldás, amely a hagyományos cserepek szépségét ötvözi a lemez tetők tartósságával.
  • Tető felújítás: A régi tetők újjáélesztése számomra egyfajta művészet.
  • Tetőcsere: Az új tető az újrakezdés szimbóluma, a jövőbe vetett bizalom.
  • Tetőszigetelés: Az energiahatekony otthon elengedhetetlen eleme.
  • Zsindelyezés: Esztétikus és időtálló megoldás.
  • Állókorcos tetőfedés: A hagyományok tisztelete és a modern technológiák ötvözete.
  • Tető beázás megszüntetése: Mert a problémák megoldása is a szakmai tudás része.
  • Ereszcsatorna javítás: Egy jól működő ereszcsatorna a ház élettartamát is növeli.

  Igazi Mesterember

  Munkám során mindig a legmagasabb minőségre törekszem, és ezt mind a munkavégzés, mind az anyagbeszerzés terén is szem előtt tartom. Éppen ezért az alapanyagokat jelentős kedvezménnyel tudom beszerezni - ez nem csak időt, de pénzt is megtakarít Önnek. A felmérés alkalmával pedig pontosan tudom mondani, mennyi idő alatt lesz kész a munka és mennyibe fog kerülni.

  Vállalkozásom célja, hogy minőségi munkával és személyes odafigyeléssel minden ügyfél elégedetten távozzon. Hiszem, hogy a szakmai hozzáértés és a személyes kapcsolat ötvözete kivételes végeredményhez vezet.

  Amennyiben szüksége van egy igazi Mesteremberre, aki ért a szakmájához, szeretettel várom megkeresését!

  Hívjon: +36 70 25 83 400

   

 • Ahogy mindenre az otthonunk körül, úgy a tetőre is ráfér a rendszeres karbantartás, javítás.

  A tető átvizsgálása - tetőjavítás

  Érdemes évente egyszer átvizsgálnunk tetőnk állapotát kívül-belül a hosszú élettartam érdekében. Ne felejtsük el, hogy a tetőszerkezetek állandóan ki vannak téve a környezet viszontagságainak, a viharoknak, a napsütésnek és a szélnek. Nem is véletlen, hogy jó pár alkalommal a természet kárt is tehet a tetőben, sérülhet vagy elmozdulhat.

  Az idő vasfoga károsíthatja tetőnket

  Ha szerencsénk van, akkor a természet kegyes a fejünket fedő tetőszerkezethez, az idő múlása azonban elkerülhetetlen károkat okoz tetőfedő anyagnak, a cserepek megrepedezhetnek, illetve letöredezhetnek. A sérülések nagy hányadát már kívülről is felfedezhetjük, egyes károk azonban megbújnak, így csak a padlástérből válnak láthatóvá.

  A tető sérüléseinek következményei

  A tetők sérülései rengeteg negatív következményt eredményezhetnek, amik miatt komoly kellemetlenségek érhetnek minket. Gondoljunk csak a sok háztartásban gondot okozó beázásokra, vagy a szintén jó pár ingatlannál fellépő cserép lecsúszásokról. Ennek és a még sok-sok meg nem említett problémának a gyökere a tetőkből erednek.

  Forduljon hozzánk bizalommal, ha háztetője javításra szorul, minőségi tetőfedőkkel dolgozunk!

  Célunk, hogy szakértelmünkkel segítséget nyújthassunk azon ügyfeleinken, akik már találkoztak az ezekhez hasonló problémákkal. Kérjenek ajánlatot és bízzák ránk a munka oroszlánrészét!

 • A tető gondozása része kell, hogy legyen a szokásos ház körüli karbantartásnak és kiadásoknak.

 • A zsindelyt, fazsindelyt már időszámításunk előttről is ismerjük. Az emberiség több ezer éve használja ezt a tetőfedőanyagot, érdemes is kicsit tüzetesebben utánajárni, mi is a zsindely pontosan.

  A zsindely története

  Róma házait i. e. 275-ig, tehát körülbelül 500 éven keresztül zsindellyel fedték. A magyar zsindely szó a német jövevényszavunk, ami a latin scindulá-ból származik. A szó alapja a scindere ('hasít') igéből származik.

  A zsindely Nyugat-Európában

  A kezdetleges zsindelyeket kövekkel rögzítették, szögezés helyett. Az Alpokban idővel farudakkal fedték le a zsindelytetőket. I. évezredben a leggyakrabban használt tetőfedő anyag volt Európa nyugati felén.

  A zsindely Európa keleti felén

  Kelet-Európában épp ellenkezőleg történtek a dolgok. A fában dúskáló területeken a XX. századig mindennapinak számított, azokon a helyeken, ahol a fa hiánycikknek számított, kifejezetten drágának volt, így csak templomokat, középületeket borítottak be vele.

  Ma is kedvelt tetőfedő

  A zsindely mai gépi gyártásának köszönhetően Amerikában ma is igen közkedvelt. Nálunk, Európában elsősorban a skandináv országokban, illetve Svájc és Ausztria hegyvidékein használják előrszeretettel.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!