Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

bádogozás

 • A beázás problémájával sajnos nagyon sokunk találkozott már és mindannyian tudjuk, hogy a beázás nem tűr túl sok halogatást. A következőkben útmutatást szeretnénk adni a beázással küzdőknek.

 • Akár csak egy modern díszítőelemről, akár tradicionális vonalvezetésről van szó, a lemez alakíthatósága és a hozzáértő szakember lesz a legfontosabb.

 • A bádogosok hagyományosan fémműves, kisiparos mesteremberek. A bádogos mesterség nagy része ma már nincs jelen, azonban tetőfedésnek még ma is lényeges összetevője.

  A bádogozás története

  A bágogos mesterek fehér és fekete bádogból, illetve fémlemezekből különféle egyszerűbb használati vagy tároló edényeket, tartályokat, lámpatesteket, lemezkályhákat, tűzhelyeket, lemezfedéseket, ereszeket, ereszcsatornákat készítenek.

  Magyarországi megjelenése

  Magyarországon a XV. században jelent meg, a bádogos szakma a XIX. századra már virágkorát élte. A XX. század elejére a jómódú városi lakosságnak eleinte bádogosok készítették az egyre népszerűbbé váló fürdőszoba felszereléseket, később be is szerelték azokat.

  A bádogos mesterség háttérbe szorulása

  A XX. század második felére a gyárak széleskörű térhódításának köszönhetően a hagyományos bádogosmesterség eltűnt, ma már csupán az épületbádogos szakma maradt fenn. A bádogosmesterség a lakatos és a kovács mesterségből fejlődte ki magát a bádoganyagok előtérbe kerülésével, szerszámai nagy hányadát is onnan hozta magával, munkamódszerei azonban az ötvös és a rézműves szakmákkal közelebbi viszonyban állnak.

  Az épületbádogozás

  Az épületbádogosok olyan bádogalkalmatosságokat állítanak elő, amelyek a tetőkön és a különböző épületszerkezeti elemek csatlakozásánál vízmentességet biztosítanak (például: eresz), illetve elvezetik a csapadékot, továbbá ők készítik a tetők díszeit is.

 • Ha szélsőséges időjárási viszonyok támadnak, akár a nyári, akár a téli hónapokban, elkerülhetetlenek a megnövekedett energiaköltségek.

 • Tetőfedő bádogos munkák

 • Ha tetőfelújítás előtt állunk, több szempontot figyelembe véve lesz a leghosszabb életű a tetőfedés.

 • Az alapos ellenőrzés magában foglalja a tető szerkezetének belső és külső értékelését.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!