Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Ha tetőfelújítás előtt állunk, több szempontot figyelembe véve lesz a leghosszabb életű a tetőfedés.

Tetőfelújítás során a fontos a tető fajtája

A vízelvezetés okán fontos a tető dőlésszöge, ezért sokszor a modernebb, lapos kivitelezésű tetőknek is van annyi dőlése, hogy kellőképpen elvezesse a csapadékot. Ingatlanvásárlás után sokszor van szükség felújításra ahhoz, hogy komfortosan élhessük mindennapjainkat. Ha régi ingatlant vásárolunk, érdemes átnézni a tetőszerkezetet, hogy szükséges-e a tetőfelújítás.

Tetőfelújítás

A régi tetőfedő anyagok hosszú idő után elöregedhetnek, ezért a repedéseken akár be is folyhat a víz. Ha nem megfelelően vagy nagyon régen lettek összeillesztve az elemek, akkor szintén beázhatunk. A beázás megtörténhet amiatt is, mert régen nem volt jellemző a tető fóliázása, szigetelése. Amennyiben kisebbnek is tűnik a probléma, érdemes időben cselekedni, nehogy az egész tetőszerkezetet le kelljen cserélni. Tetőfelújításhoz célszerű minőségi cserepet, profi szakembert keresni.

A tetőfelújítás legfontosabb tényezője

Mint azt fentebb írtuk, a tetőfedés legfontosabb feladata, hogy tökéletesen vízzáró legyen, és ez tartós is maradjon. Ehhez fontos a faszerkezet megfelelő állapota és a minőségi, funkcióban a házhoz illő tetőfedő anyag. Ha a faszerkezet nincs rendben, könnyen korhadhat, gombásodhat. Ezt fakezelő szerekkel, megfelelő átszellőztetéssel elkerülhetjük, megelőzhetjük, és akár a közelgő tetőfelújítás is kitolható.

Milyen cserepet válasszak tetőfelújítás során

Először is érdemes felmérni a különböző cseréptípusokat, és hozzáértő szakember segítségét kérni. Összességében fontos a tető hajlásszöge, a szerkezet nehézsége a cserép kiválasztásánál. Esztétikai szempontból a színválasztás is fontos, viszont van olyan szín, ami csak egy-egy adott formájú cserép esetén érhető el. Nyilván anyagi szempontból sem mindegy, hogy melyiket választjuk, viszont érdemes minőségi árut választani, mert a választásunk hosszú időre szól, legalábbis biztosan ezt szeretnénk, ha már a kötelező tetőfelújítás előtt állunk.

 

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!