Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Ahány ház, annyi szokás, és bár nincs ugyanennyi lehetőség a tetőfedés lebonyolítására, azért így is több opció közül válogathatunk. Az alábbiakban összeszedtük, milyen technikái ismertek a tetőfedés műveletének.

A hagyományos tetőcserepes tetőfedés

A legnépszerűbb technika minden bizonnyal a hagyományos tetőcserepes tetőfedés, melyen belül további két alkategória is elkülöníthető, hiszen a tetőcserép betonból és kerámiából is készülhet. Míg előbbi mellett masszív szerkezete, tűz- és vízállósága, valamint magasfokú terhelhetősége szól, utóbbi híres a kiváló hőszigeteléséről és könnyű súlyáról, melynek elbírásához nem szükséges annyira erős tetőszerkezet, mint a betoncseréphez.

A cserepeslemezes tetőfedés

Szintén kedvelt technika a cserepeslemezes tetőfedés, mely rendkívül könnyű, négyzetméterenként mindössze 5 kg-os súlyával a tetőszerkezet megterhelése nélkül biztosíthatja otthonunk számára a klasszikus tetőcseréphatást. A cserepeslemezes tetőfedés akkor is jó választás, ha a hagyományos tetőhatás helyett inkább modernebb, elegánsabb külsőt álmodtunk meg a háztetőnk számára, ebben az esetben azonban a matt bevonattal ellátott cserepeslemezre lesz szükségünk. A cserepeslemezes tetőfedés mindemellett gazdaságos befektetés is, mert szerelése során csak igen csekély az anyagveszteség mértéke.

A zsindelyes tetőfedés

Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a zsindelyes tetőfedés, melynek tetőfedőanyaga a bitumenes zsindely. A zsindelyes tetőfedés egyre növekvő népszerűsége nemcsak abban keresendő, hogy viszonylag kevés idő alatt és könnyen lehet vele végezni, hanem abban is, hogy a zsindelytető kimagasló ellenállást tanúsít a zord időjárási körülményekkel szemben. Amennyiben a zsindelyes tetőfedés mellett szavazunk, az erős UV-sugárzás és a fagypont alatti hőmérséklet sem fog kárt tenni a tetőnk állapotában.

Az állókorcos tetőfedés

Az állókorcos tetőfedés, vagy másik nevén korcolt lemezes tetőfedés is egy választható technika, melynek szintén megvannak a maga előnyös tulajdonságai. A korcolt lemezes tető például nagy terhet vehet le a vállunkról, ha nem szeretnénk törődni a tetőtisztítással, ugyanis öntisztító funkcióval rendelkezik, így egy nagyobb eső könnyedén lesodorja róla a rákerülő szennyeződéseket és a növényi hulladékot. Az állókorcos tetőfedés során használt korcolt síklemez mellett szól továbbá az is, hogy – hajlíthatósága és vághatósága miatt – gyors és könnyű vele a munkavégzés.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!