Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

A tetőcserepes tetőfedés alkalmával beton és kerámia alapanyagú cserepekkel is történhet a munkavégzés, mindegyiknek más előnyös tulajdonságai vannak.

Tetőfedés – A betoncserép tartós

A betonból készülő tetőcserép tartóssága páratlan, ennek köszönhetően pedig évtizedeken keresztül is jó szolgálatot tehet a tetőnk burkolataként. Ha a tetőfedés betoncseréppel történik, háztetőnk be lesz biztosítva az olyan negatív időjárási tényezők ellen, mint a nagyobb széllökések, a jégeső, vagy a téli időszakban előforduló fagykárok, ugyanis a betoncserép maximálisan elvezeti az esővizet, és nem szívja magába, hogy aztán ott megfagyhasson. Egy betontetőcseréppel végzett tetőfedés végeredményére akár ötven éven keresztül is panasz nélkül számíthatunk.

Tetőfedés – A betoncserép jól terhelhető

Mivel a betoncserép súlya jóval nagyobb, mint társáé, a kerámiacserépé, komolyabb teherbírással rendelkező tetőszerkezet kialakítására lesz szükségünk, ha ezt akarjuk használni a tetőfedés során. Masszívabb anyaga miatt azonban a betoncserép jobban is terhelhető, mint a kerámiacserép, így nagyobb tömegű hó felhalmozódása esetén sem kell aggódnunk.

Tetőfedés – A kerámiacserép súlya könnyű

Mint azt fent is tárgyaljuk, a tetőfedés folyamán az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyire terhelhetjük meg a tetőszerkezetet. Lényegében az erre a kérdésre adott választól függ az is, hogy milyen típusú tetőfedőanyagot választunk a munkálatokhoz. Ha a tetőszerkezetünk nem annyira jól terhelhető, és kitartanánk a tetőcserepes tetőfedés mellett, a betoncserép helyett érdemes kerámiacserepet választanunk, melynek súlya jelentősen könnyebb.

Tetőfedés – A kerámiacserép hőszigetelése kiváló

Ha a tetőfedés folyamán kerámiacserepet alkalmazunk, hőszigetelésére mind a téli, mind pedig a nyári időszakban számíthatunk. Míg a zimankósabb napokban nem engedi kiszökni a meleget a házból, a fullasztó nyári kánikula idején párologtató funkciója révén hűsíti otthonunk belső tereit.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!