Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Biztos, hogy nem szeretnénk gyakran karbantartani tetőnket, ezért fontos, hogy minőségi anyagból és megfelelő tetőfedő szakemberrel végezzük a munkát építkezésnél vagy felújításnál.

Tetőfedő – a tervezés

Az első és legfontosabb, hogy kiválasszuk, milyen típusú tetőt szeretnénk. Vannak lapostetők és magastetők, a magastetőkön belül pedig nyeregtetők, kontytetők, sátortetők, és még számtalan fajta. Érdemes kikérni tetőfedő szakember véleményét, hogy melyik fajtának mik az előnyei és hátrányai, milyen a szerkezete, mennyire átépíthető. Amennyiben napelemet vagy napkollektort szeretnénk beépíttetni, akkor kicsit leszűkül a választási kör.

Tetődedő – A faanyagok

A leggyakoribbak a fából kialakított fedélszerkezetek, de készülnek fém vagy vasbeton elemekből is tetőszerkezetek. Az is fontos, hogy jó minőségű faanyagot vásároljunk, mivel ennek kell elbírnia a cserép súlyát, valamint a tél viszontagságaiban a hó és jég súlyát is, esetenként erős szélvihar nehézségeit. A tetőfedő feladata mindenképp, hogy impregnálja a faanyagot, hogy azt megóvjuk a rágcsálóktól és a nedvességtől.

Tetőfedő – Betoncserép vagy kerámia?

Azon kívül, hogy a tető formáját, színét és gyártóját kell kiválasztanunk, az anyagában is érdemes tetőfedő szakember véleményét kikérni. Ha körülnézünk, a kerámia cserepek sokkal több színben és formában kaphatóak, mint a beton. Ezen kívül a páraáteresztő képességük is jobb. Akármelyikre is essen a választásunk, fontos, hogy minőségi alapanyagot válasszunk.

A tetőfedő munkája az egyik legfontosabb építkezésnél

A tetőcserép kiválasztása során nehéz a döntésünk. Először érdemes kiválasztani a tetőfedés anyagát. Rendkívül fontos a tetőfedő minőség, mivel ez fogja megóvni otthonunkat a jégesőtől, letört ágaktól, az időjárás viszontagságaitól.

 

 

 

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!