Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Többféle anyag létezik, melyekből választhatunk a háztetőt illetően. Az első és legfontosabb, hogy a helyi építési szabályoknak megfeleljünk, de ha nincs megkötve a kezünk, válasszunk okosan. Nincs jó vagy rossz. Mindegyiknek más az előnye és más a hátránya, így azt válasszuk, ami számunkra a legmegfelelőbb mind esztétikai, mind praktikussági szempontból. Az első, hogy válasszuk ki a formáját, ez már le fogja szűkíteni a kört. Ezután jön a szín. Érdemes több tüzépet is felkeresni árajánlat kapcsán, ha már a vásárlásnál tartunk. 

Tetőfedő Budapest - cserepeslemez

A cserepeslemez előnye, hogy olcsó, és nem tapad meg rajta a kosz, a moha. Nyáron kevésbé melegszik fel, mint a cserép. Ha ilyet veszünk, valószínűleg kevés vágási veszteségünk lesz. Hátránya, hogy kevésbé strapabíró a szél és viharok ellen, valamint egy nagyobb eső igencsak meghallatszik rajta. Gyakran előfordul az is, hogy az eltérő típusú fémekkel való érintkezés korróziót okozhat. (pl. ereszcsatornánál). További hátrány szokott még lenni, hogy sokaknál esztétikailag nem megfelelő. 

Tetőfedő Budapest - bitumenes zsindely

Anyagára kevésbé olcsó, mint a cserepeslemez. Előnye, hogy gyorsan felrakható, hajlítható és vágható. Kisebb hajlásszög esetén is használható. Ennek is kevés a vágási vesztesége. Hátránya, hogy kevés az igazán profi szakember, aki ért a felrakásához, illetve karbantartása nehézkesebb. 

Tetőfedő Budapest - karcolt lemezfedés

Karakán megjelenése miatt minimiál stílusú házak esetén szokták alkalmazni. Ennek jóval magasabb az ára, de ezzel együtt élettartama is. Előnye a hosszú élettartamon kívül pedig szintén a kevés vágási veszteség, anyaga jól hajlítható, gyorsan felrakható. Hátránya lehet, hogy szintén profi szakértelmet igényel. Ezen kívül ha egy nagyobb vihar miatt kár éri, akkor nagyobb felületet képes megbontani. 

Tetőfedő Budapest - cserép

Két típusa létezik: kerámiacserép és betoncserép. A kerámiacserepek formaválasztéka jóval nagyobb, viszont felrakásnál, karbantartásnál érzékenyebbek. Az agyag természetesebb anyag, mint a beton. 

 

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!