Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

A penész formájában jelentkező károsodások nem éppen ritkák a tetőkben. Az ebből fakadó veszélyeket nem szabad alábecsülni.

Penész a tetőben

A penész formájában jelentkező károsodások nem éppen ritkák a tetőkben. Az ebből eredő veszélyeket nem szabad alábecsülni, és a lehető leghamarabb megbízható tetőfedő szakembert kell találni. A probléma itt az, hogy a penészt általában csak véletlenül, vagy szélsőséges esetekben észlelik és találják meg, amikor már nagyon széles körben elterjedt. A penész általában a lakók számára láthatatlan, de káros hatásait folyamatosan kifejti.

A tetőszerkezetben lévő penész okai

A veszélyes penész leginkább a szigetelés szélén jelenik meg és kezd el terjedni. A tetőben lévő penész nemcsak az idősebb házakban fordulhat elő, hanem az újabbaknál is. Ennek oka többnyire a tetőfedő hanyag és túl gyors munkája, valamint az általában túl gyors építkezési folyamat, ami azt jelenti, hogy nincs elegendő száradási idő a szigetelésnek. A jó tetőfedő betartja a szigetelőszerkezet helyes elrendezését, és különös figyelmet fordít a párazárásra annak érdekében, hogy megakadályozza a penész növekedését.

A tetőszerkezeti penész veszélyei

  • A penész veszélyes a lakók egészségére, allergiás reakciókat és tüneteket okozhat, mint például kiütések, tüsszögés, orrfolyás, torokfájás, asztma, hányinger és hasi fájdalom.
  • A tető stabilitása és teherbírása romlik.
  • A penész szétterül a fán, ami az összeomlás veszélyét rejti magában.

A tetőszerkezeti penész kezelése

Alapvetően a penésszel fertőzött elemeket teljesen el kell távolítani. A penész ellen professzionális eszközökkel küzdenek, például adszorpciós szárítókkal. A kiváltó okot ennek ellenére meg kell határozni és meg kell szüntetni annak érdekében, hogy a tetőnket ne fertőzze meg később újra a penész.

 

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!