Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

A tetőjavítás munkálatát nem véletlenül szabad csakis ács tetőfedő bádogos szakemberre bízni. Miért? Cikkünkben bemutatjuk:

Az alapok, melyek az ács tetőfedő bádogos kisujjában vannak

A tetőn csak úgy közlekedni nem lehet: ezt egy ács tetőfedő bádogos nagyon jól tudja, épp ezét használ úgynevezett gurulós tetőgerinc kampókat, melyeket a létrájához tud erősíteni. Ellenkező esetben ugyanis a cserepeken lépkedés könnyen kárt tesz a tetőcserepekben, sőt, el is törheti a tetőléceket is. Tetőjavítás során az elsődleges szempont az, hogy a problémát precízen megállapítsuk. A leggyakoribb tetőfelújítási ok lehet például a felgyűlő víz, az elhasználódott, törött cserepek, az elszíneződés a tetőn és a beázó tető is.

Elszíneződés javítása, az ács tetőfedő bádogos szakterülete

Ha elszíneződésről van szó, az meglehetősen egyértelműen látszik, így hatalmas nagy volumenű vizsgálatot nem igényel egy ács tetőfedő bádogos szakembernek. Ezen problémának az okozója nem más, mint az algásodás, ritkább esetben pedig a mohásodás, és hatalmas nagy hiba, hogy sokan nem foglalkoznak vele csak azért, mert sima esztétikai problémának vélik. Márpedig akkor, ha nem tisztítják le ezeket a szennyeződéseket a tetőről, az a cserepek vagy palalemezek elhasználódásához fog vezetni, így az ács tetőfedő bádogos ebben az esetben nem csak megtisztítja a tetőt tőlük, de be is vonja azt egy speciális megelőző védelemmel is.

Ács tetőfedő bádogos, a felgyülemlett víz ellen

Elég egyértelmű jele van annak, ha az ereszcsatornában felgyülemlik a víz, ám a probléma meglehetősen sokrétű lehet. Ilyen esetekben az ács tetőfedő bádogos szakember megvizsgálja az ereszcsatornát, melyben a felgyülemlett vizet nem más okozza általában, mint a csatorna eltömődése. A probléma kezelésére ilyenkor az ács tetőfedő bádogos kitisztítja, mely eltávolítja a felesleges vizet, ami után nagynyomású tisztítóval tisztítja ki az ereszcsatornát. Az ács tetőfedő bádogos emellett meg szokta vizsgálni azt is, hogy a lefolyócső mennyire akadálymentes. Erre azért van szükség, hogyha esetleg kiderül, hogy nem az, akkor a lefolyócső tisztítása végbe mehessen minél előbb.

Ács tetőfedő bádogos, ha a tető vizesedik vagy nagyobb munkálatokra van szüksége

Tetőújítás során nem szabad elmenni a kémény leellenőrzése mellett, hiszen nagyon nem mindegy, hogy a korrodálódva van-e a füstcső, vagy esetleg lyukas-e. Egy ács tetőfedő bádogos megvizsgálja emellett azt is, hogy a kémény falazata és a fedkő milyen állapotban van, illetve, hogy tömítés sérült-e, valamint, hogy a kémény körüli bádog milyen állapotban van. Utóbbival ha probléma van, sajnos elengedhetetlen egy komolyabb bádogos munkára befejtetni, ez pedig nincs másként a vizesedés problémájával sem. A vizesedés ugyanis akkor, ha télen történik úgy, hogy csapadék nem is volt az utóbbi időszakban, sajnos a rossz szigetelés miatt kialakult penészedésnek köszönhető. Ebben az esetben pedig nem tehetünk mást: újfent egy ács tetőfedő bádogos szakemberre kell bíznunk nem csak tetőnket, de magunkat is!

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!