Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

A tetőfestés bonyolult, és nagy hozzáértést igénylő munkafolyamatát mindenképpen bízzuk egy magas szakértelemmel rendelkező tetőfedő bádogos szakemberre! Miért? Cikkünkben megválaszoljuk a kérdést:

Milyen előnyökkel jár egy tetőfedő bádogos által elvégzett tetőfestés 

Egy ház teteje semmiképp sem maradhat lefestetlenül, legyen szó bármilyen anyagról, mellyel tetőnk be van vonva. A tetőfestés ugyanis nem csak szépséget és egyediséget ad otthonunknak, de meg is védi tetőszerkezetünket az olyan időjárási viszontagságoktól, illetve környezeti tényezőktől, melyek nagymértékben károsak tetőnket. Ez lehet például az ultraibolya sugárzás, a szél- és hó, a csapadék, illetve azon mikroorganizmusok, melyek nagy károkat tudnak okozni tetőszerkezetünkben. Egy nagy szakértelemmel rendelkező tetőfedő bádogos tudja, hogy kiemelkedő fontosságú a festék kiválasztása tetőfestés előtt, hiszen a tető bevonatának szilárdsága és minősége rengeteget ad ahhoz, hogy a festék az elkövetkezendő években mennyire lesz tartós.

A tetőfestés alapjai, melyet egy tetőfedő bádogos jól ismer

A tetőfestés abban az esetben jár rengeteg előnnyel, ha az általunk megbízott tetőfedő bádogos szakember ismeri annak alapjait, ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy esztétikus és időtálló tetőt kapjunk a munkálat után. Az alapok, melyeket egy tetőfedő bádogos ismer nem mások, minthogy a tetőfestés elsődleges haszna a környezeti tényezők elleni védelem, a dekorációs cél csak a másodlagos előnyök közé tartozik. A védelmet pedig csak megfelelő minőségű festékanyaggal érhetjük el, mely amellett, hogy prémium kategóriásnak kell, hogy legyen, megfelelő alkalmazkodóképességgel is el kell, hogy legyen látva. Enélkül ugyanis nem fogja bírni még a legújabb tetőfestésünk sem pár hétnél tovább az olyan szélsőséges időjárási viszontagságokat, mint például az ingadozó hőhatás.

A tetőfedő bádogos munkája a tető fajtájától függ

Nem más határozza meg, hogy milyen festék kell a tetőre, mint a festeni kívánt tető anyaga. Az ugyanis teljesen mindegy, hogy mennyire spéci, prémium festéket veszünk, ha annak összetevői nem harmonizálnak a festeni kívánt tető anyagával. Ebben az esetben pedig teljesen hasztalan lesz a tetőfedő bádogos teljes tetőfestési munkája. A tetőfestékek két nagy csoportra oszthatóak, melye nem mások, mint a pala és a fém tetők festékei. A palatető előnye, hogy jóval olcsóbb, mint a többi tetőburkolat anyaga, ám könnyen törik, és előszeretettel tanyáznak rajta a szerkezetét gyengítő mohák és zuzmók. Épp ezért egy tetőfedő bádogos szakember tudja, hogy palatető festése során milyen festékre van szükség ahhoz, hogy az eredmény tartós lehessen. A fekete és horganyzott fém tetőket csakis olyan festékkel lehet festeni, melyek kiemelkedően ellenállnak a napsütésnek, és ezáltal a hőnek is: ennek köszönhetően pedig nem repedeznek fel, emellett pedig nem tartalmaznak maró hatású anyagokat sem.

Mivel fest egy tetőfedő bádogos?

Értelemszerűen egy tetőfedő bádogos szakember első mozzanatként a tetőfestést tetőfestékkel végzi el. Ezek közül sokfajta bázisú létezik, mint például epoxi vagy alkid alapú, melyet a tetőfedő bádogos a festeni kívánt tető anyaga alapján választ ki. A megrendelők nagy örömére a tetőfestékek meglehetősen sok színben kaphatóak, így kényük-kedvül szerint válogathatnak tetődekoráció terén is, mely teljesen egyedi tetők létrehozását teszi lehetővé. A tetőfestéket a tetőfedő bádogos olajjal is le szokta kenni azért, hogy a tetőfesték tartósságát és időtállóságát megszilárdítsa, hiszen enélkül a réteg nélkül a tetőfesték repedezni fog, és nem lesz valami strapabíró. Egy tetőfedő bádogos azt is tudja, hogy akril alapú tetőbevonat és korrózióvédő is kell festés után tetőnkre azért, hogy az még hosszú éveken keresztül házunk büszkesége lehessen minden külső szemlélő számára.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!