Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Korlátozott teherbírású tető esetében nem csak cserepeslemez mellett tehetjük le a voksunkat, hanem a sokak által méltán kedvelt bitumenes zsindely mellett is, melyhez jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá. De mi is az a zsindelyezés pontosan? Egy tetőfedő bádogos válaszol:

Milyen esetben használ egy tetőfedő bádogos zsindelyt?

A zsindely maga íves vagy tagolt kialakítású tetőkre kiváló választás, hiszen a zsindelynek az a kiemelkedő tulajdonsága van, hogy hajlítható, melynek köszönhetően a tető ívét tökéletesen képes felvenni, legyen az bármilyen. Emellett választhatjuk a zsindelyt palatetők átfedésére, vagy akár új tetők építésénél is. Egy profi tetőfedő bádogos szakember tudja, hogy a zsindely nem vihető fel másra, csak sima felületre, emiatt egy hagyományos lécezésű tető nem alkalmas hozzá. Mindenképpen szem előtt tartandó tény még, hogy a zsindelyezés területének teljesen simának és száraznak kell lennie, illetőleg az alá kerülő alátét lapoknak stabil rögzítés szükséges a tartóssága miatt.

Egy tetőfedő bádogos tudja, miből készül a zsindelyes lemez

A zsindely maga egy elképesztően jó innováció, hiszen nem csak több színben és formában érhető el, de mellette a legtöbb formájú tetőszerkezetre gond nélkül felszerelhető, meglehetősen könnyedén. De minek köszönhető ezen rengeteg előnyös tulajdonsága? Nem másnak, mint az üvegfátyol betétes oxidált bitumen lemeznek, melyre színes pala őrleményből készül a felső réteg. A zsindelyt magát azt teszi még ennyire közkedvelté, hogy felülete teljesen öntapadó, ám egy hozzáértő és tapasztalt tetőfedő bádogos tudja, hogy ennek ellenére is le kell szögelni a nagyobb és stabilabb tartás érdekében. A zsindely 90-130 Celsius fokig állja a hőt, szerethetőségét pedig még fokozza, hogy több színben és formában válogathatunk típusai közül.

A zsindely előnyei egy tetőfedő bádogos szerint

A zsindely rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik, ezt pedig egy jó tetőfedő bádogos szakember bármikor el tudja sorolni. Ilyen tulajdonság például, hogy tűz és szélállóak a megfelelő típusú zsindelylapok, vagy hogy a zsindely rendelkezik a legjobb hangszigetelő képességgel. Előnyei közé tartozik még, hogy a zsindelyből kivághatóak a gerinc elemek, így felhasználásával rengeteget lehet spórolni a bádog kiegészítő elemeken. Egy profi tetőfedő bádogos szakember azzal is tisztában van, hogy a megfelelően felszerelt zsindely alá nem tud a por és a víz bejutni, illetve azzal is, hogy telepítése nemcsak egyszerű, de jóval kevesebb hulladékot is termelünk vele. Nem utolsó sorban pedig azt is tudja, hogy a zsindely ellenálló az időjárási viszontagságokkal szemben, anyaga pedig mivel könnyű, felszerelése alacsony teherbírású tetőkre is jó választás. 

Mennyi zsindelyre van szükség a tetőfedő bádogos szerint?

Egy már régen szakmában dolgozó tetőfedő bádogos tudja, hogy mekkora tetőhöz mennyi zsindelyre van szükség ahhoz, hogy a tető ne maradjon egyetlen egy milliméteren sem fedetlenül. Természetesen ehhez a tetőfelület kimérése elsődleges feladat, akárcsak minden más tetőfedő anyag vásárlása esetén. A zsindelylapok csomagban kaphatóak, melyeken címkéken tüntetik fel, hogy mekkora lefedendő területre alkalmas 1-1 csomag. Ha a mennyiséget szeretnénk kiszámolni, semmiképp se felejtsük el beleszámolni a kezdősorokat és a gerincet sem, melyet egy profi tetőfedő bádogos már ösztönből meg is tesz. Érdemes 10-20%-ak több zsindelyt vásárolnunk azért, hogy tetőnk a zsindelyezési munkálatok után tökéletesen esztétikus legyen még sok-sok éven át.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!