Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Egy tetőfedő bádogos szakember sok mindenhez ért, ebből az egyik szakterülete a cserepezés. Hogyan történik a cserepeslemezek felrakása? Cikkünkben körbejárjuk:

Indító profil és ereszszegő – mellyel a tetőfedő bádogos indít

A tetőfedés alapelveivel kell kezdenünk ahhoz, hogy a csereslemezek felrakása meg tudjon történni, hiszen ez adja meg a stabil és minőségi alapot cserepeinknek. Első lépésként a kompakt fém tetőcserepeket a lécek és ellenlécek hagyományos felhasználásával egy előre elkészített lapra kell felszerelni, illetőleg nagyon fontos még első folyamatként az eresz-tetőgerinc szellőzésének megfelelő biztosítása is. A tetőfedő bádogos mielőtt hozzálátna a felszereléshez, megbizonyosodik a tető átlóiról, hiszen 15 foknál nem lehet kevesebb a tető szöge.

Következő folyamatként a tetőfedő bádogos távolságot mér

A fém cserepeslemezek tökéletes előkészítése a szereléshez a tetőfedő bádogos egyik létfontosságú feladata, akárcsak a tetőlécek pontos elhelyezése, hiszen ettől a folyamattól függ szinte az egész végeredmény. A következő ilyen fontos feladat az, hogy a fő lécek távolságát pontosan 350 milliméternyire mérjük ki, kivéve az első cserépléc felső síkjától a második léc sor felső síkjáig, ugyanis ennek 250 mm távol kell állniuk egymástól. Igen, a feladat elkezdése sem könnyű már, épp ezért kell egy magas szakértelemmel rendelkező, precíz tetőfedő bádogos szakemberre bízni a cserepeslemez felrakását!

A tetőfedő bádogos első cserepes lemeze

Az első sor lemez felhelyezése szintén nagyon nagy szakértelmet kíván egy tetőfedő bádogos szakembertől, hiszen ehhez a részhez az eresz vonalára merőlegesen kell ráállítani a lemezeket nagy precizitással. Ez a folyamat azért nem lehet pontatlan, mert az első sornál ugyan kis hibának fog tűnni az eltérés, azonban a sokadik sor után az eltérés több centiméteres lesz, mely tönkre fogja tenni a teljes végeredményt. Miután a tetőfedő bádogos felhelyezte a teljes sort, a cserepeslemezek felső részét a tetősík legszélső pontjához igazítja, mely a következő lépéseknél fog kiindulási pontként szolgálni, hiszen a teljes sor ehhez az elrendezéshez lesz igazítva. Nem kevés mérést és csavarozást követően végül a lécek rögzítésre kerülnek, és jöhet a következő lépés is.

A tetőfedő bádogos végső lépései

A fenti folyamatot a cserepeslemezek felrakása követi a gerinc mentén, mely lemezeket egytől egyig rögzíti a tetőfedő bádogos szakember annak érdekében, hogy egyetlen egy széllökés se tegye tönkre a tető szerkezetét a jövőben. A rögzítés minősége és sorrendje sem mindegy, ezért kell ezt a procedúrát tetőfedő bádogos szakemberre bízni, hiszen nekik mindez a kisujjukban van. Ha a szakemberünk a vápaszegélyhez ért, a cserepeket a vápa vonalában bevágja azért, hogy a tetőszerkezet esztétikus látványt nyújtson. Ezt a folyamatot követi a gerincelem, az oromdeszka szegély, és végezetül a falszegély felszerelése, melyet egy minőségi, időtálló és esztétikus tető követ, hosszú-hosszú éveken át.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!