Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Tetőnknek nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségben lett felújítva, hiszen otthonunkat hatalmas károk érhetik akkor, ha ez nem megfelelően történt meg. Ezért kell egy szakértő tetőfedő bádogos szakembert megbízni a feladattal!

Mit tesz először a tetőfedő bádogos?

Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a tetőfelújítás elsőbbséget élvez akkor, ha házfelújításról van szó, ez pedig nem véletlen. Tetőnk ugyanis házunk azon pontja, mely semmivel sincs védve az őt érő folyamatos időjárási viszontagságokról, mely nagyon sebezhetővé és könnyen rongálódóvá teheti őt. Épp ezért, ha tetejére ráfér a felújítás, mindenképpen egy tetőfedő bádogos szakemberre bízza ezt a bonyolult és komplex feladatot azért, hogy tetője megkapja azt a megfelelő védelmet, ami jár neki.

Anyagok, melyekkel egy tetőfedő bádogos dolgozik

A tetőfelújítás elsődleges lépése a ház földrajzi helyzetének, a tető magasságának és a lakó ízlésének felmérése, melyre azért van szükség, hogy a tetőre megfelelő anyagot tudjunk installálni a felújítás során. A leggyakoribb ilyen anyagok az agyag vagy kerámiacserép, a műpala, palatető, fém vagy alumínium tető, fazsindely és a bitumenes zsindely szokott lenni. Az anyag kiválasztása mellett fontos szempont az anyag súlya is, hiszen, ha a felújítandó tetőn például faanyag volt a felújítás előtt, akkor a tetőfedő bádogos szakember nem tehet fel ennél nehezebb anyagot azért, mert a tető azt nem fogja elbírni.

A tetőfedő bádogos tetőfelújítási folyamata

Első körben a legkisebb hibákat is ki kell javítani a tetőszerkezeten ahhoz, hogy a tető felújítás során időtálló maradjon, a munkafolyamat pedig hatékony legyen. Nem jósolható meg előre, hogy mennyi időt vesz igénybe 1-1 tető felújítása, az viszont megsaccolható, hogy egy tökéletesen installált, közepes méretű tető befedése 3-4 napig szokott tartani. A tetőfelújítási folyamatot úgy kezdi el a tetőfedő bádogos szakember, hogy eltávolítja a tetőcserepeket és a zsindelyeket, illetve azon szegélyeket, melyek már elhasználódtak. Ha ez a munkafolyamat kész, akkor kezdődnek el a kisebb és nagyobb hibák kijavításai, mellyel párhuzamosan együtt kicserélik a rossz gerendákat is.

Az utolsó lépések egy tetőfedő bádogos szakembernek

Ajánlatos előre megvédeni az olvadó jég okozta károktól otthonunk tetejét, ezért mindegy, melyik évszakban folyik a tetőfelújítás, ajánlani szoktuk, hogy vonjuk be a tető rétegét különleges védőréteggel, melyre a folyamat befejezéseként felkerül egy úgynevezett tetőfedő papír is. Ez után a tetőfedő bádogos elhelyezi a szegélyeket a tető széle körül, majd, ha szükséges, akkor az esőelvezetőt is. Ezt követi a zsindelyek felvezetése eresztől a csúcsig, majd a tetőgerinc szellőzőnyílásának beszerelése. Legutolsó lépésként pedig már nem marad más hátra, csak a takarítás, és az, hogy még jó sokáig élvezze a frissen felújított tetejének előnyeit otthonában!

 

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!