Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

A megfelelő tetőszín kiválasztása több tényezőtől is függ. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

A megfelelő tetőszín kiválasztása – A tartósság szempontja

Bármilyen tetőszín alkalmazásában is gondolkozunk, mindenképpen érdemes jó minőségű tetőcserepet beszereznünk, hogy az eredmény tartós legyen. Azzal azért így is számolnunk kell, hogy mind a napsugárzás, mind a viharok, mind pedig a lerakodó szennyeződések koptatni fogják tetőnk színét az idő múlásával, ezért 5-10 évente nem árt, ha beütemezünk egy tetőtisztítást.

A megfelelő tetőszín kiválasztása – Az építészeti stílus szempontja

Ha azt szeretnénk, hogy házunk minden egyes eleme esztétikus és ízléses legyen, figyelnünk kell rá, hogy a választott tetőszín illeszkedjen az építészeti stílushoz. Annak függvényében kell tehát döntenünk a lehetséges színárnyalatok között, hogy milyen színűek az épületen az ereszcsatornák, a nyílászárók, a redőnyök, vagy éppen hogy pontosan milyen tónusú a falakon a vakolat.

A megfelelő tetőszín kiválasztása – A jogszabályoknak való megfelelés szempontja

A minőség és az építészeti stílussal való összhang csupán az első lépések a megfelelő tetőszín kiválasztásának folyamatában, ugyanis döntésünknek bizonyos jogszabályi előírásoknak is eleget kell tennie. Hogy kideríthessük, pontosan milyen típusúaknak, a tetőszín kiválasztása előtt fel kell vennünk a kapcsolatot az építési hatóságokkal, azt azonban leszögezhetjük, hogy az épület földrajzi régiójában uralkodó arculatból nem lóghat ki a mi tetőnk színe sem.

A megfelelő tetőszín kiválasztása – Az energiahatékonyság szempontja

Nagy népszerűségnek örvend manapság a sötétebb tónusú tetőszín, amely hiába rendkívül stílusos, mivel túlzottan sok hőt szív magába, a nyári időszakban könnyen szaunává változtathatja a ház belső helyiségeit. Érdemes tehát inkább valamilyen fakóbb tetőszín mellett letenni a voksunkat, ugyanis ezzel nemcsak a hőségtől kímélhetjük meg magunkat, hanem a folyamatos klímahasználattal járó irreálisan magas összegű villanyszámláktól is.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!