Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

A tetőcsere az egyik legmagasabb összegű kiadást igénylő munkálat a ház körül, éppen ezért nem árt, ha már időben észleljük azokat a jeleket, melyek arra figyelmeztetnek, hogy hamarosan komolyabban be kell ruháznunk tetőnk állapotának feljavításába.

Milyen jelek utalhatnak arra, hogy esedékessé vált egy tetőcsere?

A tetőcsere esedékességének elérkezésére számos előjel figyelmeztet. Ezekből is a legsúlyosabb és leginkább szemet szúró a beázás, amely nemcsak penészedéshez vezethet, de átlagon felüli mértékben károsíthatja a tetőszerkezetet is. Akkor is tudhatjuk, hogy lassan esedékessé válik egy tetőcsere, ha azzal szembesülünk, hogy tetőnkön a cserepek már javarészt törött állapotban vannak, többnyire elkoptak, sőt innen-onnan hiányoznak is, ezzel foghíjas külleművé téve a háztetőt. Ha a cserepekre nagyobb moharéteg telepedett, amely a tető megtisztításával már nem távolítható el megfelelően és teljes mértékben, szintén nem érdemes tétlenül várakozni, mert ez idővel komolyabb beázásokhoz vezethet, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, ha úgy érezzük, hogy gondok vannak a tetőszigeteléssel.

Milyen hosszú időt vesz igénybe egy tetőcsere?

A tetőcsere lebonyolítását általában a tavasz és az ősz közötti időszakban célszerű beiktatni, ugyanis a munkálatok haladási ütemét jelentősen befolyásolhatják és akadályoztathatják az időjárás kedvezőtlen hatásai. Azért is fontosak az enyhébb időjárási feltételek, mert míg a nem túl összetett tetőfedési műveletek néhány hét alatt letudhatók, egy olyan, nagyobb lélegzetvételű és költségesebb folyamat, mint a tetőcsere, akár egy-két hónapig is eltarthat. A munkaidőt azonban nagymértékben befolyásolja még a tető mérete, a tetőfedő anyag típusa, illetve az is, hogy hány fős kivitelező csapatot bízunk meg a tetőcsere elvégzésével.

Mekkora időtávra szól egy tetőcsere?

Ahogy azt már fentebb is taglaltuk, a tetőcsere hosszabb, összetettebb és költségesebb művelet, mint más tetőfedéssel kapcsolatos munkálatok, ezzel arányosan eredménye viszont hosszú időre szól. Korábban mindössze tíz-húsz éves élettartamot tudtak garantálni a tetőcserépgyártók a termékeikre, ám ez ma már jócskán kitolódott, és egy teljes tetőcsere akár ötven éven keresztül is tartós és biztos eredménnyel szolgálhat.

Önállóan vagy szakember segítségével intézzük a tetőcsere lebonyolítását?

Mielőtt eldöntenénk, hogy belevágunk a tetőcsere lebonyolításába, mindenképpen tudatosítsuk magunkban, hogy ezen a munkálaton semmiképpen sem érdemes spórolnunk, éppen ezért pedig jobb, ha elfelejtjük azt a gondolatot, hogy önállóan, szakember segítségének igénybevétele nélkül intézzük el a dolgot. Ha nem így teszünk, azzal hosszútávon jóval nagyobb károkat és bosszúságokat okozhatunk magunknak, mint amennyi pénzt a munkadíjakon megtakarítunk, ugyanis kisebb figyelmetlenségek következtében is előidézhetünk egy olyan állapotot, hogy az új tető se védjen a beázás ellen, nem megfelelő szigetelése pedig komolyabb összegekkel megdobhatja az ingatlan fűtésével és hűtésével kapcsolatos számláinkat.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!