Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

A zsindelytető alkalmazása komoly múltra tekint vissza, a zsindely pedig még ma is az egyik legnépszerűbb anyag a tetőfedésben. Nézzük meg, mik azok az információk, amikkel feltétlenül tisztában kell lennünk a zsindelytető megismeréséhez!

Mi az a zsindelytető?

A zsindelytető eredetileg fenyőfából készült, de előfordult, hogy bükkből, tölgyből vagy adott esetben gesztenyefából állították elő. Magyarországon körülbelül a 19. század közepéig volt eredeti formájában igazán népszerűnek mondható tetőfedési forma a zsindelyezés, ám mivel az akkori tetőjavítás még nem volt annyira kiforrottnak mondható, mint a mai, ezeknek a zsindelytetőknek jóval kisebb volt az élettartama is, mint mostani utódaiknak, melyek sokkal professzionálisabb körülmények között készülnek. A modern zsindelytető alapanyagai között többféle újdonság is fellelhető. A zsindelytető hordozórétege manapság oxidált bitumen és üvegfátyol, és míg a zsindely alsó része kvarchomok hintéssel vagy pedig fóliakasírozással készül, a felső réteg színes ásványi zúzalékból tevődik össze.

A zsindelytető előnyei

Mindenképpen a zsindelytető mellett szól az az érv, hogy a zsindely az egyik legegyszerűbben felszerelhető tetőfedő anyag, hiszen rendkívül könnyedén vágható, illeszthető és rögzíthető. Ugyancsak a zsindelytető előnyös tulajdonságai között említhetjük azt is, hogy viszonylag kevés karbantartást igényel, és hogy jelenleg a zsindely az egyik legköltségtakarékosabb tetőfedő alapanyag a piacon. Mindemellett pedig a legtöbb zsindelytető tűzbiztossága is magasfokúnak nevezhető.

A zsindelytető hátrányai

Sajnos az még ma, a korszerűbb javítási technikák ellenére is elmondható, hogy a fém-, cserép- és palatetők hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a zsindelytető. Ehhez negatív tényezőként az is hozzáadódik, hogy a zsindely nem bizonyul túlságosan ellenállónak akkor, ha az épület elhelyezkedési régiójában rendszeres jelleggel dúlnak nagyobb szelek. Egy durvább, agresszívebb szél sajnos viszonylag könnyen megtépázhatja vagy akár le is szakíthatja a zsindelyt.

Hol használható a zsindelytető?

Mielőtt a zsindelytető mellett raknánk le a voksunkat, nem árt tudnunk, hogy a zsindelyezésre a klasszikus módon lécezett tetők alkalmatlanok, ugyanis a zsindely kizárólag százszázalékosan száraz és sima felületre helyezhető fel. A zsindely alapvetően íves vagy tagolt tetők kialakításánál használható rendkívüli hatékonysággal, ennek oka elsősorban az, hogy remekül hajlítható.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!