Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Az épületek ereszcsatorna-rendszere az év összes szakában, szinte folyamatosan nagy terhelésnek van kitéve, így egy bizonyos idő elteltével mindenképpen tönkremegy. Ilyenkor halaszthatatlan házkörüli teendő az ereszcsatorna cseréje.

Milyen esetekben elkerülhetetlen az ereszcsatorna cseréje?

Egy ház teljeskörű felújítása esetén az ereszcsatorna cseréje fontos elvégzendő teendő lehet. Különösen akkor, ha a felújítási munkálatokra az ingatlan eladása okán kerítünk sort, hiszen a csere révén tetszetősebb külsőt, újszerűbb hatást kölcsönözhetünk az épületnek, amely így jobban vonzza az érdeklődőket.

Amennyiben az ereszcsatornát túlságosan belepte a rozsda, esetleg ki is lyukadt az elhasználódás következtében, a csere halaszthatatlan, ugyanis ilyen állapotban az ereszcsatorna már nem képes megfelelően ellátni a feladatát, és ennek következtében az esővíz könnyen kárt tehet az épület tető- vagy falszerkezetében. Ilyen helyzetben érdemes szakembert hívnunk az ereszcsatorna cseréje elvégzéséhez!

Az ereszcsatorna cseréje – A fém és a műanyag ereszcsatorna előnyei

Az ereszcsatorna cseréje esetén az új elem fém és műanyag ereszcsatorna is lehet, fontos azonban, hogy a kiválasztott típus esztétikailag ne üssön el az épület építészeti stílusától. A műanyag ereszcsatorna mindenképpen előnyös olyan szempontból, hogy nem rozsdásodik, illetve festést sem igényel, felszerelése pedig akár szakember segítsége nélkül is kivitelezhető. Mindemellett jóval olcsóbb kiadást jelent, mint egy új fém ereszcsatorna-rendszer, amely mellett viszont olyan érvek szólnak, hogy az erős napsütés hatására sem deformálódik el az alakja, a belsejében lévő jégfagyástól pedig nem reped ki.

Mi alapján dönthetjük el, milyen anyagú ereszcsatornára van szükségünk az ereszcsatorna cseréje esetén?

Az ereszcsatorna cseréje esetén nem teljesen mindegy, hogy a fém vagy a műanyag ereszcsatorna-rendszer mellett rakjuk le a voksunkat. Fontos, hogy választásunkat a tető alakzatától, az adott régió átlaghőmérsékletétől és az éves csapadék mennyiségétől függően hozzuk meg, ám mindenképpen fém ereszcsatorna-rendszerre lesz szükségünk, ha keményebb fagyokra, masszívabb esőzésekre számíthatunk.

Mikor kerülhető el az ereszcsatorna cseréje?

Előfordul, hogy az ereszcsatorna cseréje elkerülhető, és a problémák – amennyiben még időben ismerjük fel őket – egy kis javítással is helyrehozhatók. A csatornavasak felszíni rozsdásodása például némi csiszolással és festékkel könnyedén elhárítható, de ugyanilyen egyszerű lehet a javítás a csatornaelemek esetleges szétcsúszása esetén az elemek összetolásával, vagy akár összeszegecselésével, -forrasztásával is.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!