Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Az eresz kialakítás a tető hosszú életűségében is nagy szerepet játszik.

Az eresz kialakítás

Az eresz kialakítás minőségi kivitelezése gondoskodik a tetőszerkezet szellőzésében, így nagyon fontos szerepet tölt be a tető hosszútávú minőségben a tetőnket tekintve.

Az eresz kialakítás összetettsége

Az eresz kialakítás nem feltétlen csak az ereszcsatornát jelenti, hanem a beszellőzést, a deszkázatot, az ereszlécet és az ereszcsatorna rendszert is.

Az eresz kialakítás funkcionalitása

A legelső lépés az eresz kialakítás alkalmával az alsó cserépsor teherbíró szerkezete. Fontos még a víz levezetése a cserépfelületről az ereszcsatornára, valamint annak a nedvességnek az elvezetése a cseppentőlemezre, ami a tetőfólián összegyűlik, ezen kívül a megfelelő méretű beszellőző keresztmetszet biztosítása a cserép és a tetőfólia között.

Az eresz kialakítás gyakori hibái

A fólia felületén akár vízzsák is létrejöhet, ha nem a szarufavégbe van süllyesztve az eresz lambéria, illetve deszkázat. Az eresz kialakítás és tervezés során méretezéssel ellenőrizni kell ezt. A tetőfólián megjelenő nedvességet normál hajlásszögnél nem szükséges elvezetni, ezért a tetőfóliát nem kell az ereszcsatornába tenni.

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!