Ingyenes felmérés országosan! +36 70 25 83 400

Mikor házat építünk, sok izgalmas döntés áll előttünk. Ilyen a megfelelő szín kiválasztása is a tetőfedés szempontjából.

Tetőfedés színe - Illeszkednie kell a ház stílusához is

A tetőfedés során a tető színének kiválasztásakor fontos az is, hogy illeszkedjen a ház stílusához. Persze, bele lehet vinni valami egyediséget is, és ha szeretnénk kicsit feldobni a házat, akkor választhatunk egy különlegesebb színű tetőt is, amennyiben úgy ítéljük, hogy az feldobja. A modern, minimalista stílusú házakhoz inkább a visszafogottabb színek illenek, mint az antracit, a szürke vagy fekete. Fontos figyelembe venni a nyílászárók színét is, hogy árnyalatban passzoljon a tetővel. A hagyományos vörös szín, a szintén hagyományos stílushoz és színekhez illik, így a minimalista stílust kár keverni ezzel.

Tetőfedés - Egy tető esetében fontos a színtartósság

Mikor még új, és élénk a tető színe, akkor a legszebb. Viszont az időjárás viszontagságai elszínezék, elkoptatják a tetőnket, ha a tetőfedés nem megfelelő minőségű alapanyagból lett kivitelezve. A tetőcserepek garanciálisak. Vannak olyan jó minőségű tetőcserepek, amikre jöhet a nyári UV sugárzás vagy fagy, megmarad az élénk színük, viszont ezek is 10-15 év után kezdenek el fakulni, kopni, így sérülékenyebbek lesznek, így cserére szorulhatnak.

Tetőfedés - Az engedély sem mindegy

Tetőfedés szempontjából a szín kiválasztása nem csak rajtunk múlik. Az építésügyi hatóságoknál érdemes érdeklődni, hogy a helyi elvárásoknak, arculatnak megfelelő színválasztás történjen. Ezért érdemes megbizonyosodni arról, hogy az építési hatóság és az építész egyeztetett a tetőnk megfelelő színéről.

Tetőfedés – Sok energiát megspórolhatunk vele

A klímaváltozás egyre súlyosabb probléma sajnos, így egyre fontosabbá válik az is egy építkezésnél, felújításnál, tetőfedés során hogy az energiahatékony legyen. Ha világos színt választ, az vissza fogja verni a hőt, így komfortosabb megoldás. Mint azt tudjuk, a sötét színek elnyelik a hőt, így melegebb lesz a lakótérben nyáron is. Nyilván, egy fekete és egy fehér között óriási különbség van, míg egy kék és zöld között elenyésző.

 

 

 

Kérjen ajánlatot!

Amiben segíteni tudunk

Tetőfedés, tetőjavítás, tetőfelújítás, ácsmunkák, bádogosmunkák, tetőcserepezés, cserepezés, tetőfestés, ereszcsatorna szerelés, zsindelyezés, állokorcos tetőfedés, cserepes lemezek, ereszcsatorna tisztítás. Ingyenes felmérés az egész ország területén!

Kérdése van vagy ajánlatot szeretne?

Kérjen visszahívást!

Mesterembereink a lehető leghamarabb visszahívják Önt.
Az egész országban a helyszíni felmérés teljesen díjmentes!